Što je HMKU?

Izjava o svrsi i misiji

Hrvatsko-malezijska kulturološka udruga održava mjesečne sastanke zbog umrežavanja organizacija i tvrtki kako bismo dva puta godišnje mogli priređivati određena događanja. Svake godine 31. kolovoza održavati proslavu Malezijskog dana neovisnosti na kojoj će Malezijci i Hrvati moći surađivati i učiti o kulturama obaju naroda.

Također planiramo i prodaju malezijske hrane radi promocije malezijske kuhinje (s mogućnošću koordinacije s Malezijskim veleposlanstvom i konzulatima drugih jugoistočnih azijskih država) i kako bismo putem kulinarstva upoznali ljude s raznolikošću naših kultura. Ovu promociju bismo organizirali dva put na godinu, tijekom Međunarodnog božićnog sajma i Proljetnog sajma hrane.

Kada počnemo rasti i napredovati kao udruga te kada više studenata iz Malezije i jugoistočne Azije počne pohađati Sveučilište u Zagrebu, planiramo stvoriti sustav prijateljstva kojim bismo olakšali njihovu integraciju u hrvatsku kulturu i životni stil. Pomoći ćemo im u pronalasku smještaja, oko dobivanja viza i prijava boravka, savjetovati ih i promovirati gostoljubivu kulturu grada Zagreba koja je mu je i priskrbila reputaciju „grada s milijun srdaca“!

Croatian Malaysian Cultural Society